€ 2.935,- voor leerwerkproject Brasserie H’eerlijk

mainImage
€ 2.935,- voor leerwerkproject Brasserie H’eerlijk

Het was een feestelijk moment op het terras van Brasserie H’eerlijk. Lionsclub Voorburg Prinses Marianne overhandigde aan Boudewijn Jorna, leerwerkprojectcoördinator van de Brasserie, een cheque van maar liefst € 2.935,-. Dit bedrag maakt deel uit van de geweldige opbrengst van de Goede Doelen Krant 2016.

Leerwerkproject Brasserie H’eerlijk

Met deze cheque op zak kan de Brasserie het leerwerkproject H’eerlijk verder uitbouwen.

Boudewijn Jorna: “Een enthousiaste groep jongeren haalt met deelname aan het leerwerkproject hun MBO-1 diploma Horeca Assistent. Met het diploma op zak kunnen ze een vervolgopleiding volgen of een baan beginnen. Bij beide wordt begeleiding geboden. Het slagingspercentage ligt op 80% en daarmee is het leerwerkproject een zeer succesvol en nuttig project met als belangrijkste doel, de vaak kansarme jongeren te stimuleren om serieus èn met plezier aan hun toekomst te werken. Het project is ontstaan vanuit een samenwerking tussen het ID-College en de afdeling vroegtijdig-schoolverlaters van de gemeente Den Haag. Drie jaar geleden is Brasserie H’eerlijk, gevestigd in het buurtcentrum “de Yp”, geopend.

 

De praktische lessen worden gegeven door de Meester-kok  Maurice Spronk en Dave Visser, Gastheer-leermeester bediening.  De leerlingen krijgen ook les in algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Dit wordt verzorgd door een docent van het ID-College.

Door het werken in de brasserie krijgen de jongeren niet alleen ervaring in de horeca, maar hebben ook meer contact onderling en binnen de wijk. Ook leren zij omgaan met de diverse doelgroepen die van het buurtcentrum gebruik maken. Want “De Yp” geeft niet alleen ruimte aan Brasserie H’eerlijk maar huisvest ook diverse maatschappelijke en culturele bezigheden en vele activiteiten voor de jeugd.

Ter uitbreiding van de leermogelijkheden van de leerlingen is een prachtig, zonnig terras gerealiseerd bij het buurtcentrum. De leerlingen zijn zeer gemotiveerd om er een succes te maken en hun steentje bij te dragen aan een leuke ontmoetingsplaats binnen de wijk.”

 


Foto: Digitaal Dagblad