Drukke tijden voor Zwarte Piet

mainImage
Drukke tijden voor Zwarte Piet

Het zijn traditioneel drukke dagen voor de Sint en zijn Zwarte Pieten. Nog voordat zo’n 80 kinderen  bij Tennispark Overdam in Leidschendam wilden beginnen aan een gezellige Pieter- tennismiddag, kwamen er al 2 pieten het park opgelopen en zetten de boel behoorlijk op stelten. Ze waren veel te vroeg, want de les moest nog beginnen.

De kinderen van 4 t/m 9 jaar hadden tennisles en er werden diverse tennisspelletjes georganiseerd. De kinderen vanaf 10 jaar speelden een Pepernotentoernooi. Er kwamen steeds meer Pieten de tennisbaan op en deden mee met de oefeningen. En toen iedereen lekker bezig was, kwam ook de Sint! Die genoot zichtbaar van zijn Pieten en de kinderen.De Sint was verrast dat alle kinderen zo goed hun best deden en kreeg daarbij uitleg over tennis, omdat de Pieten dat ook wel wilden leren.

Na het sportieve deel werd het feest binnen voortgezet. De kinderen zongen uit volle borst alle sinterklaasliedjes. De kinderen leerden Piet de tennistelling en toen was het uiteraard tijd voor cadeautjes. De oudere jeugd werd getrakteerd op chocomel met pepernoten. En met een luid ‘Dag Sinterklaasje’ werden Sinterklaas en zijn Peten aan het eind van het feest door iedereen vrolijk uitgezwaaid.


Foto: Digitaal Dagblad