Docenten en leerlingen lopen van Zandvoort naar Voorburg

mainImage
Docenten en leerlingen lopen van Zandvoort naar Voorburg

Docenten en leerlingen van het Sint Maartenscollege haalden met een sponsorloop 10.000 euro op voor het goede doel dat bestond uit de aardbeving in Sulawesi.

,,Het afgelopen weekend was het de dag van Sint-Maarten, onze patroonheilige die zijn eigen mantel in tweeën scheurde om een bedelaar warmte te geven. Dat is waar het Sint-Maartenscollege voor staat, namelijk samen delen'', legt schooldirecteur Ajolt Elsakkers uit. ,,Gisteren was het weer Maartensdag. Wij vierden dan de naamdag van onze patroonheilige. Jaarlijks koppelen we een goed doel aan deze dag. Want waarom zouden wij alleen vieren als we ook kunnen delen? Dit jaar ging de opbrengst van alle inzamelingen dus naar de slachtoffers van de aardbeving in Sulawesi''.

Zo waren er woensdag er vieringen in de aula, waar veel muzikaal talent te horen was. Ook werd er een dictee gehouden om te kijken wie de beste speller van de school bleek te zijn. In de middag had de leerlingenraad ook een aantal activiteiten georganiseerd zoals een bakwedstrijd en een pubquiz.

Het hoogtepunt van alle activiteiten was dinsdagnacht al van start gaan, namelijk een sponsorloop onder de noemer van de 'Glow-in-the-dark-hike-extreme'. Dinsdagavond om 23.00 uur  gingen  97 leerlingen onder begeleiding van 13 docenten mee met de trein richting Zandvoort om aldaar aan een wandeling te beginnen om terug naar school te wandelen in Voorburg. De afstand was 42 km en 195 meter, een klassieke marathonafstand. De deelnemers kwamen op woensdag om 12.oo uur aan na een zware tocht. Met deze sponsorloop werd dus zo'n 10.000 euro opgehaald.Vlak voor aanvang van het Maartens Dictee  werden de wandelaars feestelijk onthaald op het schoolplein.


Foto: Digitaal Dagblad