'Dierenpolitie, doe iets tegen de Zuiderpark-beulen'

mainImage
'Dierenpolitie, doe iets tegen de Zuiderpark-beulen'

De Haagse dierenpolitie kan nu eindelijk eens laten zien wat ze waard is. Dat stelt raadslid Nino Davituliani van Groep de Mos, die geschokt heeft gereageerd op de berichten over de misselijkmakende dierenbeulerij in het Zuiderpark. Van vier zwanen werd de nek omgedraaid en ook werden de eieren in zwanennesten vertrapt.

“Wat een verschrikkelijk laffe daad! Wij zijn geschokt en eisen van het stadsbestuur met een helder beleid te komen tegen deze dierenbeulen. Dit is niet de eerste keer dat vandalen zo meedogenloos toeslaan. Er moet beter worden gehandhaafd door meer te surveilleren op de plekken waar dierenbeulen het vaakst toeslaan. Ook willen wij duidelijkheid hoe de Dierenpolitie wordt betrokken.”

Davituliani heeft het stadsbestuur inmiddels om opheldering gevraagd. Op Facebook blijven de boze reacties ondertussen binnenstromen over de ongekende barbaarsheid waarmee de dierenbeulen huishouden in een van de bekendste parken van Den Haag. Vandalen sloegen al eerder toe in het Zuiderpark. In februari werden bijenkorven vernield waardoor de bijenkolonie het loodje legde. Ook werden planten en bloemen in brand gestoken en gingen hertenverblijven eraan.

(Nino Davituliani; foto: gemeente Den Haag


Foto: Digitaal Dagblad