Demissionair College reageert op Ontwerp Vervoerplannen 2019

mainImage
Demissionair College reageert op Ontwerp Vervoerplannen 2019


 
De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) heeft de Ontwerp Vervoerplannen 2019 om reactie voorgelegd aan de deelnemende gemeenten. In deze plannen worden wijzigingen van lijnvoering en/of frequentie voorgesteld voor het jaar 2019, passend binnen de lopende concessievoorwaarden. Het betreft de plannen van de HTM, Connexxion en RET.

Buslijnen 45 en 46

Het college van B&W kan zich in grote lijnen vinden in de voorgestelde wijzigingen. Wel wil de gemeente graag in gesprek over de buslijnen 45 en 46. De routes van deze lijnen kunnen verbeterd worden, omdat ze deels het zelfde traject volgen. Ook wil de gemeente kijken naar de samenhang met lijn 47 en de te verwachten reizigersgroei naar de Mall of the Netherlands vanaf 2020.

Frequentie tram 19

Het college pleit voor het behoud van de huidige frequentie van tramlijn 19. In het ontwerp Vervoerplan gaat tram 19 drie keer per uur rijden in de vroege ochtenden van het weekend. Met het oog op de ontwikkeling van de Mall of the Netherlands is een verlaging van de frequentie niet gewenst.

Kijkduin

Tot slot geeft het college aan dat het knippen van buslijn 23 richting Kijkduin de bereikbaarheid van Kijkduin vermindert voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg. Hoewel de zomerdienst door blijft rijden, wordt de beleving van de bereikbaarheid minder door de knip ter hoogte van het De Savornin Lohmanplein. De conceptreactie van het college wordt nu voorgelegd aan de gemeenteraad. De raad stuurt vervolgens de definitieve reactie van de gemeente naar de MRDH.

Bron: Gemeente Leidschendam-Voorburg

 


Foto: Digitaal Dagblad