Damcentrum en Leidschendam Zuid wachten in spanning af

mainImage
Damcentrum en Leidschendam Zuid wachten in spanning af

Op dinsdagavond 3 Juli staat de zienswijzennota betreffende het Molenpad geagendeerd tijdens de oordeelsvormende raad. Heet hangijzer is en blijft het parkeren. Inmiddels is vriend en vijand het erover eens dat de plannen zoals ze door voormalig wethouder Kist zijn bedacht destructief zijn voor het Damcentrum en Leischendam-Zuid. Het is nu aan de nieuwgekozen gemeenteraad om hun oordeel te vormen en te vellen. DamBelang lanceerde eerder al de campagne ‘StoP de Waanzin!’ en komt nu met de vervolg slogan ‘D’r op of D’r onder’ in de hoop het tij te kunnen keren.

Voor mensen die niet direct betrokken zijn begint het bijna op een slecht geregisseerde klucht te lijken: Verkiezingsstunts, zoekgeraakte zienswijzen, niet bezorgde of zoekgeraakte gemeentelijk post, klankbord,- en begeleidingsgroepen die worden genegeerd, ambtenaren die het voormalig college openlijk afvallen, parkeerbalansen die als sprookjesboek niet zouden misstaan en een fietsende voormalig wethouder die elektrische deelauto’s als enige oplossing ziet.


D’r op of D’r onder

“Dat de politieke partijen alsnog het licht kunnen zien bleek afgelopen week maar weer eens. Gemeentebelangen kwam uit de kast als voorstander van de extra oeververbinding en was bang dat het nieuwe college hun verkiezingsbelofte niet na zou komen.” Aldus Leon de la Croix. “Deze nieuwe draai van Gemeentebelangen stemt ons positief, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.”

“Nu de plannen voor het Leytsche Hof bekend zijn gemaakt is weer bevestigd dat DamBelang het al die tijd bij het juiste eind had. Weer zullen er parkeerplaatsen verdwijnen en alle beschikbare ruimte voor een eventueel alternatief in het Damcentrum is hiermee definitief ‘van de kaart’. Het Molenpad is de laatste mogelijkheid om het Damcentrum en Leidschendam-Zuid te redden van het door de gemeente zelf gecreëerde parkeerprobleem.”

Leidschendam is verenigd

Kim Jong, DamBelanger en bestuurslid van Wijkvereniging Leidschendam-Zuid: “Onze gemeenschappelijke problemen betreffende bereikbaarheid en parkeren hebben inwoners en ondernemers van Leidschendam verenigd. Waar de gemeente vroeger garen spon bij de klassieke grenzen (de Vliet), waardoor plannen in gebeid A onopgemerkt problemen in het andere gebied konden veroorzaken zijn definitief voorbij.”

Het is nu voor alle inwoners en ondernemers afwachten wat er gaat gebeuren. Het signaal vanuit de inwoners en ondernemers is duidelijk en niet te negeren: “Luister naar uw inwoners en ondernemers. Gemeente doe wat goed is voor het Damcentrum en Leidschendam-Zuid. Zorg voor voldoende parkeerplaatsen. Het Damcentrum is zo mooi opgeknapt en we laten dit niet verpesten!”

DamBelang zal niet afwachten en zal dinsdagavond 3 juli zeker van zich laten horen tijdens de oordeelsvormende raadsvergadering in Huize Swaensteyn.

Bron: DamBelang


Foto: Digitaal Dagblad