Charity Gala Dinner brengt € 55.500 op

mainImage
Charity Gala Dinner brengt € 55.500 op

Het Zoetermeerse Charity Gala Dinner, dat donderdag 14 juni bij Hofstede Meerzigt is georganiseerd, heeft maar liefst € 55.500 euro opgeleverd. De beide organisatoren, Ruud Steggerda van Floravontuur Promotie Zoetermeer en Bert de Boer van de Activin Wine Group, kijken terug op een geslaagd, sfeervol benefietdiner. Samen met Burgemeester Charlie Aptroot reikten zij aan het einde van de avond de cheque uit aan Peter Hop, directeur van Tuingezel en aan Hilbrand Nawijn, voorzitter van de Vrienden van het LangeLand Ziekenhuis.

Vier samenwerkende chef-koks
Er schoven ruim honderd gasten aan in het stijlvol ingerichte Hofstede Meerzigt, waaronder veel Zoetermeerse en regionale ondernemers, vertegenwoordigers van maatschappelijk betrokken bedrijven en organisaties én het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders. Vier chef-koks van verschillende restaurants, alle deelnemer aan het festival Bodega Norton Culinair Zoetermeer, bedachten elk een mooi zomers gerecht voor het viergangendiner. In een uitstekende samenwerking zorgden Harry Visbeen (ROC Mondriaan), Shahab Ajallouian (Restaurant Bo&Ro), Alain Adriaanse (Hofstede Meerzigt) en Jeroen van der Geest (De Heeren van Soetermeer) voor de bereiding van de culinaire hoogstandjes, die door leerlingen van ROC Mondriaan werden uitgeserveerd.

Tuingezel en Het LangeLand Ziekenhuis
De opbrengst werd met name gerealiseerd dankzij veilingmeester en tv-persoonlijkheid Bert van Leeuwen uit Zoetermeer. Hij spoorde op weergaloze wijze de gasten in de Hofstede aan tot hoge biedingen op items die waren aangeboden door het bedrijfsleven uit de regio.
De beide goede doelen die profiteren van de opbrengst zijn enorm verguld met het resultaat. Tuingezel beschikt sinds kort over een ruimte bij Het Buitenbeest waar ouderen met dementie worden opgevangen in de groene ruimte van de stadsboerderij. Om deze ruimte geschikt te maken voor deze kwetsbare doelgroep moet nog het nodige werk worden verzet, zoals het plaatsen van een keuken en het aanleggen van een terras met geschikt zit- en beweegmeubilair. De Vrienden van het LangeLand Ziekenhuis gaan aan de slag met de ontvangstruimten op de vierde etage van het ziekenhuis en met de behandelkamers op de afdeling Acute Zorg. Beide stichtingen kunnen het geld dus goed gebruiken en  Peter Hop en Hilbrand Nawijn dankten na afloop uitbundig Bert van Leeuwen en presentatrice Nicolette Krul (Omroep West) voor de inspanning die zij hebben geleverd om de avond tot een succes te maken.

Het gala werd muzikaal omlijst door The French Connection Dixieland Band en door Meike van de Veer met jazzband. Er werd afgesloten met een swingend optreden van Big, Black & Beautiful. Ruud Steggerda van Floravontuur Promotie Zoetermeer is dankbaar voor de geweldige samenwerking tussen alle betrokken partners en voor de inbreng door het aanwezige bedrijfsleven. ‘Zoetermeer heeft zich weer van zijn beste kant laten zien. Het is een stad om oprecht trots op te zijn!’

 


Foto: Digitaal Dagblad