Cascade nieuwe naam voor basisschool de Dijsselbloem

mainImage
Cascade nieuwe naam voor basisschool de Dijsselbloem


 
Na jaren van dromen, plannen en bouwen was het vandaag zover. Basisschool de Dijsselbloem, de gymzaal met turnfaciliteiten en kinderopvangorganisatie DAK hebben hun deuren officieel geopend.

Mijlpaal van de opening was de onthulling van de nieuwe naam van de Dijsselbloem: KC de Cascade. Projectwethouder Nadine Stemerdink: “Geweldig dat we vandaag de opening met elkaar vieren. Leren, spelen, bewegen en ontwikkelen komen hier samen. Het is echt een aanwinst voor de buurt en onze gemeente. Ik ben trots.”

Met de feestelijke onthulling van de nieuwe naam Cascade  en een turndemonstratie  was de opening een feit. Directeur Moesin Laghmich van KC Cascade: “De kinderen hebben hier lang op gewacht en naar toegeleefd. Zij krijgen al sinds de start van dit schooljaar les in het nieuwe gebouw. Onze nieuwe naam, KC de Cascade is een mooie kroon op deze feestelijke dag.” Naast de school heeft ook kinderopvangorganisatie DAK een plek in het gebouw. Kinderen kunnen dus van 0 tot 12 jaar terecht op een vertrouwde plek.

Lang gekoesterde wens

De turnhal is de thuishaven voor turnverenigingen SOS, AVGV en Gymnova.We hebben nu een mooie hal tot onze beschikking waar jong en oud optimaal kan trainen. Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan.” De hal is overdag beschikbaar voor gym- en sportlessen van de basisschool De Cascade

Duurzaam gebouw

Het gebouw is duurzaam gebouwd. Zo is er gekozen voor zonnepanelen op het dak, led verlichting en warmteterugwinning. Het gebouw scoort een goede 8 op de erkende duurzaamheids ‘meetlat’ GPR.  Stemerdink: “Het gebouw is een voorbeeld als je kijkt naar duurzaamheid en past daarmee goed in de ambities van de gemeente.”

Waar staat Cascade voor?

Een cascade is een waterval. Een aaneenschakeling van stromingen en bewegingen. Stroompjes water komen overal vandaan en komen samen. Het water vindt telkens weer nieuwe wegen om steeds verder te stromen en te komen. Met hier en daar een stroomversnelling, een uitdaging onderweg en dan weer een moment van even stil staan, rust en bezinning. Voorspelbaar en verrassend tegelijk dus.

Bron: Gemeente Leidschendam-Voorburg

 

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad