Blijft Avalex het afvalbedrijf voor Leidschendam-Voorburg?

mainImage
Blijft Avalex het afvalbedrijf voor Leidschendam-Voorburg?

In het najaar zal verantwoordelijk wethouder Astrid van Eekelen (VVD) op oorlogspad gaan richting afvalbedrijf Avalex, waar de directie nog altijd schermt met een tevreden klanttevredenheidsonderzoek van het voorjaar. Dit onderzoek kan inmiddels de prullenbak in, want is het al maanden een zooitje op straat in Leidschendam-Voorburg.

Er komen daarom steeds meer geluiden om de bestaande contracten, gesloten door het vorige College, af te kopen en met een nieuw afvalbedrijf in zee te gaan. Het blijft opvallend dat een directielid van Avalex stoer opmerkte tijdens een bijeenkomst dat iedere verandering de gemeente fors geld gaat kosten. Dat was ronduit een dreigement.....

In plaats van dat de directie van Avalex meedenkt aan passende maatregelen, ontstaat in Leidschendam-Voorburg nog altijd de ene na de andere rattenplaag. Een motie van wantrouwen richting de directie van Avalex is daarom nog het minste dat een gemeenteraad momenteel kan uitspreken. Of blijven de inwoners van Leidschendam-Voorburg iedere week in de rotzooi zitten?

De gemeenteraad zal uiteindelijk een beslissing moeten nemen over verregaande maatregelen, maar er is rondom Avalex een onwerkbare situatie ontstaan. De slogan: 'we voeren uit, want de gemeenteraden zeggen', gaat allang niet meer op. Eigen initiatief ontbreekt volledig en er is wekelijks sprake van onvrede over het afvalbedrijf en het huidige afvalbeleid waar het vorige College van Leidschendam-Voorburg (GBLV, PvdA, D66 en GroenLinks) mede verantwoordelijk voor is. Dat zijn de feiten waar niemand om heen kan. Voor dit nieuwe College (bestaande uit VVD, PvdA, Christen Unie/SGP en het CDA) gaat de tijd nu al dringen. Of zijn zij niet in staat om samen met, de voor de helft vernieuwde gemeenteraad, voor een oplossing te zorgen? De kinderen van de vele gezinnen in Leidschendam-Voorburg groeien momenteel in ieder geval op met afval op straat.....He is inmiddels duidelijk dat de grenzen zijn bereikt.

Door Bart Bakker


Foto: Digitaal Dagblad