Bijzondere rallystop in Van Leijdenstraat

mainImage
Bijzondere rallystop in Van Leijdenstraat

Op zaterdag 1 december organiseert het Zeldzame Ziekten Fonds voor de vierde maal de ‘Sint verbindt Rally’. Kinderen met een zeldzame ziekte rijden tijdens deze autorally mee in een bijzondere auto. Kinderen met een eigen verhaal, bestuurders met een luisterend oor.

 Droom komt uit voor veel kinderen

Meer dan 75 klassiekers of hele bijzondere auto’s staan aan de start bij het Worldhotel Wings op Rotterdam – The Hague Airport. In iedere auto rijdt een kind met een zeldzame ziekte mee. De bekendste meerijdende autocoureur is Jan Lammers, Formule-1 analist, winnaar van de 24 uur van Le Mans en trots op zijn Nederlandse Formule 1-opvolger Max Verstappen.

De auto’s zullen voorrijden zodat de kinderen als echte VIPS kunnen instappen.,,We hebben al 80 bijzondere en snelle auto’s en eenzelfde aantal kinderen die staan te trappelen om mee te rijden. We rijden van Rotterdam via Voorburg naar het ADO Den Haag station weer terug naar Rotterdam'', meldt de organisatie.

Na een spectaculaire start zal de rally de locaties ENAG, de stallingsplek voor uw oldtimer, en het Cars Jeans Stadion in Den Haag aandoen. Op de middenstip in het stadion maken we een groepsfoto met alle zeldzaam zieke kinderen en het eerste elftal van ADO Den Haag. De finish is bij Worldhotel Wings, waar de equipes door Sinterklaas en Jan Lammers worden ontvangen. Samen met allemaal Pieten bezorgen zij de kinderen een nóg leuker Sinterklaasfeest, waarbij cadeaus zeker niet zullen ontbreken.

De opbrengst, bijeengebracht door sponsors en rallyrijders, wordt aan het eind van de Sint verbindt Rally door middel van een cheque officieel overhandigd aan de ambassadeur van het Zeldzame Ziekten Fonds; Jan Lammers. Met deze opbrengst helpt het Zeldzame Ziekten Fonds ook in 2019 kinderen met een zeldzame aandoening.

Over het Zeldzame Ziekten Fonds
Het Zeldzame Ziekten Fonds helpt mensen met een zeldzame ziekte. De meestal jonge patiënten en hun ouders staan namelijk vaak alleen in hun strijd tegen hun veelal ernstige en levensbedreigende ziekte. Jaarlijks overlijden in Nederland circa 14.000 kinderen aan een zeldzame ziekte. De diagnosetijd van zeldzame aandoeningen is met gemiddeld 24 maanden onacceptabel hoog en als de diagnose eindelijk daar is, volgt vaak de mededeling dat er geen behandeling mogelijk is.

Om 9.45 uur is de stop in Voorburg bij ENAG, een stallingsplek voor  oldtimers in Van Leijdenstraat 2C, Voorburg


Foto: Digitaal Dagblad