Bijdrage van 'Tafelronde 103 Voorburg' voor Foppe Fonds

mainImage
Bijdrage van 'Tafelronde 103 Voorburg' voor Foppe Fonds

Dankzij een substantiële bijdrage van Tafelronde 103 Voorburg haalden wielrenners 7000 euro op voor Foppe Fonds bij eendaagse fietstocht rond IJsselmeer.

Veertien wielrenners fietsten in één dag het IJsselmeer (oude land, Zuiderzee route) rond. Mede dankzij een gulle bijdrage van Tafelronde 103 uit Voorburg, werd daarmee uiteindelijk een bedrag van €7000,- opgehaald voor het Foppe Fonds. Dit fonds biedt gehandicapte kinderen kansen om te sporten. Het opgehaalde geld is in dit geval bedoeld om kinderen met een beperking de kans te bieden om paard te rijden. Dat moet een verbetering van de toestand van de kinderen bewerkstelligen.

Rond deze fietstocht van ruim 320 kilometer, was aanvankelijk het doel om in te zetten op het ophalen van een bedrag van €1,- per renner, per kilometer. Een bedrag dat uiteindelijk mede dankzij de hulp van Tafelronde 103 uit Voorburg, ruim werd overschreden. De Voorburgers bewerkstelligden dat met het geld dat door hen eerder werd ingezameld bij onder andere hun jaarlijkse pubquiz ‘De Slimste van Voorburg’ en andere fundraisers.

Initiatiefnemers van de fietstocht waren Lammert Haanstra en zijn zonen Menno (auteur van het boek 'Foppe de Haan een leven lang voetbaltrainer') en Marten (lid van Tafelronde 103 Voorburg).

Zij kregen een aantal renners enthousiast om mee te doen, in leeftijd variërend van 28 tot 74 jaar. Ook voor de shirts vonden zij een sponsor.

Het startschot voor de fietstocht werd om 6.00 uur gegeven door Foppe de Haan zelf. Dat gebeurde bij het Abe Lenstra Stadion. Een dikke tien uur aan actieve beweegtijd later, arriveerden de renners die avond omstreeks 19.30 uur voor Crackstate, het oude gemeentehuis van Heerenveen. Daar wachtte Foppe de Haan hen ook weer op om hen te fêteren en ze vol lof toe te spreken. Hij kreeg daarbij eveneens een cheque met het uiteindelijke bedrag overhandigd. Tafelaar Marten Haanstra was er als de kippen bij om met de Haan te poseren. Daarbij drukte hij op het moment suprême snel nog even het vaandel van Tafelronde 103 uit Voorburg voor de lens. De Haan kon er wel om lachen, waarna het gezelschap zich laafde aan een aantal alcoholische versnaperingen.

Door Marten Haanstra

 


Foto: Digitaal Dagblad