Bij politiecontrole explosievendienst ingeschakeld

mainImage
Bij politiecontrole explosievendienst ingeschakeld

In woningen in Delft en Rijswijk hebben agenten dinsdag tijdens een grootscheepse controleactie fakkels en rookpotten gevonden. Al het vuurwerk is in beslag genomen. Alle 11 bezochte verdachten worden nog op het bureau uitgenodigd voor verhoor. Zij krijgen een proces-verbaal. Ook worden de verdachten aangemeld voor een bestuurlijke maatregel bij de betrokken gemeenten.

Agenten hebben dinsdag 18 december 230 kilo zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen tijdens een controle van 11 adressen in de regio. Bij een adres in Rijswijk moest een explosievenspecialist ter plaatse komen om de aangetroffen explosieven veilig te stellen. Agenten troffen in dezelfde Rijswijkse woning een kleine hennepkwekerij aan. Illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk en daarom treedt de politie hard op tegen verkopers en kopers. Een 16-jarige Rijswijkse verdachte bleek in zijn slaapkamer te knutselen met vuurwerk. Agenten troffen ook nog een kleine hennepkwekerij aan in zijn slaapkamer. De jongen kweekte de planten in een kleine henneptent. Alles is in beslag genomen ter vernietiging. De jongen wordt nog gehoord en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Vermoedt u dat iemand illegaal vuurwerk in huis heeft, twijfel niet en bel 112. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Bron: Politie.nl


Foto: Digitaal Dagblad