'Bewonersgroepen voelen zich niet gehoord in Ldam-Vbg'

mainImage
'Bewonersgroepen voelen zich niet gehoord in Ldam-Vbg'

Een opmerkelijke noodkreet vanochtend in het AD waarin Leidschendammer Tjaard de Vries, die overigens ook lid is van Gemeentebelangen, zijn beklag doet dat diverse bewonersgroepen door de huidige coalitie niet worden gehoord. ,,Er is koudwatervrees voor echte inbreng van inwoners'', zegt De Vries in het AD, die volgens het artikel met nog 500 bewoners uit Leidschendam-Voorburg is aangesloten bij de Burgerinitiatief Groep Leidschendam-Noord. Deze groep lijkt overal iets van te vinden als het gaat om lokale vraagstukken, maar hun voornaamste boodschap is dat ze niet worden gehoord. Dit  is dan ook een regelrechte aanval op het huidige stadsbestuur. Telkens weer wordt benadrukt dat het slecht gesteld is met de inbreng van de inwoners.

Deze uitspraken roepen veel vragen op. Is dit een aanval achter de schermen van Gemeentebelangen op de VVD waar de verhoudingen onderling nog altijd onder het vriespunt liggen? Is het inderdaad zo slecht gesteld met de communicatie van het stadsbestuur? Welke belangen zitten hier achter? Gaan deze uitspraken leiden tot politieke vragen aan het College?

Tjaard de Vries staat binnen Leidschendam bekend als een integer persoon en is beslist geen oproerkraaier. Hij draagt dan ook geen geel hesje maar gewoon een keurige winterjas of een trainingspak als hij bij SEV langs de lijn loopt vlaggen.

Wat zullen de gevolgen zijn van deze uitspraken? Gaat de VVD het opnemen voor hun wethouder Astrid van Eekelen? Komen er zoals gezegd vragen aan het College? Of neemt de coalitie onder leiding van Astrid van Eekelen meteen zelf het initiatief? Het zou tenslotte gaan om een groep van 500 inwoners. Of gebeurt er allemaal niets, doen we met z'n allen een plas en blijft alles zoals het was....

Door Bart Bakker


Foto: Digitaal Dagblad