'Bewoners Park Leeuwenstein worden bedonderd'

mainImage
'Bewoners Park Leeuwenstein worden bedonderd'

Onze redactie ontving de volgende ingezonden mail van Tom Boelen, voormalig eigenaar van het pand Oosteinde 164 in Voorburg.

,,In de gemeente berichten stond het bericht dat er een kap vergunning was aangevraagd  voor 62 bomen op de terrein van mijn vroegere woning aan het Oosteinde 164. Ik dacht meteen dit kan niet waar zijn , wie gaat er nou de door mij geplante 25 jaar oude beukenhaag omzagen, na wat rond gevraagd te hebben blijk dat het gaat om een kap vergunning voor het gehele spoor talud wat aan de kant van het park Leeuwenstein en het Oosteinde ligt''.

,,Hier worden de bewoners aldaar op het verkeerde been gezet omdat in het bericht niet over het spoor talud word gesproken en zij waarschijnlijk ook niet het nut zien om bezwaar te maken''.

,,Ik wijs de huidige bewoners er maar op dat er een complete kaalslag gaat plaatsvinden en al hun tuinen nu vanaf  het perron zichtbaar gaan worden''.

..Afspraak van destijds bij de bouw van de woningen was dat het talud wat destijds zo goed als kaal was in zijn geheel beplant zou worden met bomen en struiken, zodat de woningen niet meer zichtbaar zouden zijn vanaf het perron. Het zou, zoals tegen ons de kopers van destijds is gezegd, groener dan groen worden zodat de bewoners en kopers van de percelen geen last van het spoor zouden hebben een toezegging van de NS en de gemeente Voorburg''.

,,Wat er nu staat te gebeuren, is onbestaanbaar en men probeert via een trucje de huidige  bewoners te misleiden. Eigenaren en bewoners van Park Leeuwenstein, let op u zaak u wordt bedonderd waar u bij staat, maak bezwaar tegen deze kaalslag en de verpesting van uw wijk deze kap mag niet gebeuren''.

 

 


Foto: Digitaal Dagblad