Benefietconcert voor toren van 'Oude Kerk'

mainImage
Benefietconcert voor toren van 'Oude Kerk'

Het Voorburgs Operakoor geeft een benefietconcert voor de restauratie van de toren van de Oude Kerk op zaterdag 13 oktober van 20:00 tot 22:00 uur in de Oude Kerk te Voorburg.

Het Voorburgs Operakoor is opgericht op 9 april 1958 en bestaat dit jaar dus 60 jaar. Het is een gemengd koor en de oorspronkelijke doelstelling was om opera- en operettemuziek te brengen. De laatste jaren is daar ook veel muziek uit musicals aan toegevoegd. Het koor bestaat op dit ogenblik uit ongeveer 65 leden en staat onder de bezielende leiding van dirigent Peter Janka.In de loop der jaren heeft het Voorburgs Operakoor een groot repertoire opgebouwd, variërend van klassiek tot hedendaags. Op 13 oktober kunt u genieten van een grote variatie van muziekstukken met medewerking van Natasja Douma aan de vleugel en de sopraan Marian Volkert als soliste.

Enkele voorbeelden:
- Idomeneo van Mozart: Placido é el mar
- Nabucco van Verdi: Assyria en Slavenkoor
- Cantate 147 van Bach: Wohl mir dass ich Jesum habe
- De operette van Eduard Künneke: Glückliche Reise
- Sound of Music: Edelweis
- Carousel: You´ll never walk alone

De sopraan Marian Volkert studeert zang bij Margreet Schuemie en Peter Janka en is verbonden aan het koor Che Passione.

Peter Janka studeerde aan het conservatorium Maastricht de hoofdvakken Accordeon en Theorie der Muziek. Na zijn afstuderen in 1991 studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag orkestdirectie bij Ed Spanjaard en koordirectie bij Jan Bogaarts. In dezelfde periode studeerde hij aan de Universiteit Utrecht Muziekwetenschappen met de specialisatie Kunstbeleid en Kunstmanagement. Tijdens en na zijn studietijd volgde hij diverse zangstudies bij o.a. Otmar Fraai, Wies van Cruchten en Amand Hekkers, en masterclasses orkestdirectie bij o.a. Jacek Kaspcyk.

Peter Janka is als dirigent verbonden aan een aantal koren, waaronder  Close Harmony- en Jazzkoor Dune & Forest uit Noordwijk, het kamerkoor Che Passione uit Zoetermeer en staat sinds 2013 voor het Voorburgs Operakoor.Dit benefietconcert wordt samen met de Pelikaancommissie georganiseerd ter ondersteuning van de restauratie van de toren. De entree van € 7,50 komt geheel ten goede aan de torenrestauratie van de Oude Kerk. In de pauze kunt u genieten van een glaasje wijn of fris. Surf voor meer informatie naar website www.oudekerkvoorburg.nl of Voorburgsoperakoor.nl


Foto: Digitaal Dagblad