Alles over het onderhoud van de Zuid- en Noordbrug

mainImage
Alles over het onderhoud van de Zuid- en Noordbrug

De planning van de Zuidbrug en de Noordbrug tijdens het onderhoud van de Sluisbruggen in Leidschendam trekt momenteel veel belangstelling. Zo waren er gisteren veel mensen aanwezig om de brug te ontmantelen voor het onderhoud. Dit gebeurde  met een grote kraan. Men was gisteren bezig met het uithijsen van de brug die netjes op het schip werd neergelegd.

Planning Zuidbrug

De Zuidbrug wordt op een externe locatie onderhouden. Tijdens het uithijsen, inhijsen en testen van de brug zijn er stremmingen. Tijdens deze stremmingen wordt het autoverkeer omgeleid via de Sijtwendetunnel. Fietsers en voetgangers gebruiken de Noordbrug.

De week van.19 - 23 november 2018: Uithijsen Zuidbrug en plaatsen tijdelijke brug .januari 2019: Terugplaatsen Zuidbrug. Weghalen tijdelijke brug. Van 4  tot 6 februari 2019: Testen Zuidbrug

Buiten deze stremmingen is er een tijdelijke brug beschikbaar die op de plek van de Zuidbrug wordt geplaatst. Het autoverkeer kan hier gebruik van maken. Fietsers en voetgangers gebruiken de Noordbrug.

Planning Noordbrug

Ook de Noordbrug wordt op een externe locatie onderhouden. Tijdens het uithijsen, inhijsen en testen zijn er stremmingen. Het wegverkeer, fietsers en voetgangers maken dan gebruik van de Zuidbrug.

Week van 7  tot 10 januari 2019: Uithijsen Noordbrug en plaatsen tijdelijke brug. Week van 9  tot 15 februari 2019: Terugplaatsen en testen Noordbrug. Weghalen tijdelijke brug .

Van 11 januari tot 8 februari 2019 kan het wegverkeer, fietsers en voetgangers gebruik maken van de tijdelijke brug. Deze brug ligt op de plek van de Noordbrug.

 


Foto: Digitaal Dagblad