Activiteiten van stichting 'Stedenbanden Leidschendam-Voorburg'

mainImage
Activiteiten van stichting 'Stedenbanden Leidschendam-Voorburg'

De Stichting 'Stedenbanden Leidschendam-Voorburg' organiseert in de maand december drie kerstactiviteiten:  het ontsteken van de lichtjes van de kerstbomen  voor de Oude Kerk in Voorburg en  in Winkelcentrum Leidsenhage en een concert met Christmas Carols in de Voorhof in Voorburg.

Kerstboom Oude Kerk Voorburg

Op vrijdag 7 december worden traditiegetrouw voor de achttiende keer  de lichtjes van de kerstboom voor de Oude Kerk in het Huygenskwartier Voorburg ontstoken. De kerstboom is een geschenk van de gemeente Hranice in Tsjechië waarmee onze gemeente al meer dan 25 jaar een stedenband heeft. De lichtjes zullen om 17.00 uur worden ontstoken door de Tsjechische ambassadeur, mevrouw Reinisová.

Vanaf 16.45 uur brengt het kinderkoor van de Lusthofschool, ondersteund door ‘Dickens musici’van Sint Caecilia, kerstliedjes ten gehore. In de Voorhof is er warme chocolademelk en glühwein. Na het ontsteken van de lichtjes zullen de Vlietgrieten, ons shantikoor dat onlangs succesvol optrad in Hranice, een kort optreden verzorgen bij de boom. Aansluitend is er om 17.45 uur een concert in de Oude Kerk, dat mede wordt georganiseerd door het Ondernemersfonds Huygenskwartier en het Huygens Festival

Kerstboom Leidsenhage

Op zaterdag 8 december worden  in winkelcentrum Leidsenhage  om 16.30 uur de lichtjes van de kerstboom ontstoken. Deze kerstboom wordt mede mogelijk gemaakt door de stedenband met Konstancin-Jeziorna, een gemeente in Polen waarmee Leidschendam-Voorburg eveneens al meer dan 25 jaar vriendschappelijke betrekkingen onderhoudt. Hier zullen leerlingen van basisschool De Zonnewijzer kerstliedjes ten gehore brengen. Aansluitend verzorgt Winkelcentrum Leidsenhage de warme chocolademelk en glühwein.

Christmas Carols in de Voorhof

Op vrijdag 14 december om 17.00 uur zal het koor van de Amerikaanse school Den Haag uit Wassenaar in de Voorhof, naast de Oude Kerk  in het Huygens kwartier,  een uitvoering verzorgen met uiteraard Christmas Carols.

Met deze activiteiten wil de Stichting Stedenbanden, waarin onze zustersteden Hranice/Tsjechië, Konstancin-Jeziorna/Polen en Temecula/Verenigde Staten verenigd zijn, een kerstgroet brengen aan alle inwoners van Leidschendam-Voorburg.


Foto: Digitaal Dagblad