Aangepast reisadvies Indonesië na aanslagen

mainImage
Aangepast reisadvies Indonesië na aanslagen


Leidschendammers, Stompwijkers en Voorburgers die binnenkort naar Indonesië gaan, moeten na de recente bloedige aanslagen in het land alert zijn en drukte vermijden. Dit adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het aangepaste reisadvies beschrijft de laatste ontwikkelingen.


“Op 13 en 14 mei vonden bomaanslagen plaats op drie kerken en een politiebureau in de stad Surabaya. Wees alert en probeer plaatsen waar veel mensen samenkomen te vermijden.” De aanslag op het politiebureau is gepleegd door een geradicaliseerd gezin. De Indonesische autoriteiten denken dat een door Islamitische Staat geïnspireerde terreurgroep achter de aanslagen zit.


Naast de terreurdreiging wijst het ministerie op nog een actuele dreiging, de recente uitbarsting van de vulkaan Mount Merapi op het eiland Java. “U mag van de autoriteiten niet binnen een straal van 3 kilometer rondom de vulkaan komen. Reis niet naar het gebied van de vulkaan,” aldus het advies. Buitenlandse Zaken weet niet hoeveel Nederlanders zich in Indonesië bevinden.

Foto en Bron ANP


Foto: Digitaal Dagblad