Uit onderzoek blijkt dat op het terrein van Schakenbosch voorbereidende werkzaamheden worden verricht voor de komst van een AZC. De conclusies zijn schokkend. Het blijkt  dat er al maanden werkzaamheden worden verricht om de komst van een AZC mogelijk te maken. En dat terwijl de gemeenteraad pas morgenavond een beslissing neemt.

De conclusie luiden als volgt: Er worden vanaf (begin) september voorbereidende werkzaamheden verricht.  Er is vanaf begin september een functionaris van Leeuwenpoort gestationeerd op Schakenbosch. Hij meldt een kamer (liefst met WiFi) nodig te hebben in verband met de komende huisvesting van asielzoekers Landmeters zijn bezig om te bepalen hoeveel noodgebouwen er bijgeplaatst kunnen worden in verband met huisvesting van asielzoekers  De brandweer heeft het gebouw Ursula (waar 200 mensen in gehuisvest moet worden) gescreend. Gebruikers van de sportzaal GGZ Haagstreek zijn reeds geinformeerd dat zij naar alle waarschijnlijkheid snel plaats zullen moeten maken voor asielzoekers Gebruikers van de gebouwen vanuit HOD (Leegstandsbeheer) hebben reeds te horen gekregen dat zij er sterk rekening mee moeten houden dat de huur wordt opgezegd.

Burgemeester Hans van der Sluijs (VVD) deed tijdens de commissievergadering in het openbaar een aantal opvallende uitspraken. Zo gaf hij aan al in gesprek te zijn met de eigenaar van de grond, die volgens hem geld nodig heeft. ,,Ik ga er vanuit dat ze de eerste jaren niet kunnen bouwen,” zei Van der Sluijs. ,,Dus alleen asielzoekers huisvesten, want je kunt de eerste jaren toch niet bouwen…..,” zei een bewoner vandaag tegen onze redactie.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!