Al 30.000 euro aan donaties voor uitvaart Orlando (17)

za 3 mrt 2018

Al 30.000 euro aan donaties voor uitvaart Orlando (17)

Vrienden van de maandag in Den Haag-Ypenburg dood aangetroffen Orlando Boldewijn willen de slechts 17 jaar geworden jongen de mooiste uitvaart geven. Daarom halen zij via internet geld op. Het streefbedrag is 33.000 euro. Daarvoor hebben zij nog vier dagen. Inmiddels zijn er circa 1500 donaties gedaan, goed voor ruim 30.000 euro.

”Wij zijn allen met ons hart en onze gedachte bij Orlando en de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. Wij hielden allen ontzettend veel van hem en willen hem datgeen geven wat hij verdient, het beste afscheid ooit. We willen dat graag doen op zijn manier en in zijn stijl. Daarom hebben wij besloten u om een donatie te vragen. Uw vrijgevigheid zal ons helpen onze droom waar te maken: afscheid nemen van Orlando zoals wij dat willen en op een manier waarop hij zelf ook trots geweest zou zijn,” zo is te lezen op de donatiepagina.

Met het opgehaalde geld willen de vrienden van de Rotterdamse tiener onder meer een prachtige begrafenis organiseren, een mooie kist aanschaffen en een grafsteen plaatsen met passende woorden. Ook willen ze een mooie slee inzetten om Orlando naar zijn laatste rustplaats te brengen en op een nader te bepalen locatie een feest geven om zijn leven te vieren, heerlijk te eten en te drinken voor en na de begrafenis, een passend feest voor iedereen die hem kende organiseren en duizend gele ballonnen aanschaffen om gezamenlijk op te laten. Met het geld willen de tieners ook de rustplaats kunnen onderhouden, de komende jaren. Iedere euro die uiteindelijk overblijft zal gedoneerd worden aan een goed doel.

Orlando Boldewijn kwam zondag 18 februari na een afspraak in Den Haag niet meer thuis. Maandagavond 19 februari werd hij door zijn familie als vermist opgegeven. Sindsdien zetten familie, vrienden en politie alles op alles om hem te vinden. Op basis van nieuwe informatie in het onderzoek gingen brandweer en politie afgelopen maandag 26 februari met een sonarboot en duikers het water in aan het Böttgerwater in Den Haag-Ypenburg. Daar werd het lichaam van Orlando gevonden.

(Foto)Bron Dagblad070.nl

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!

Share This