Aké scoort in sensationeel jubileumduel

3 January 2019, 13:50 uur
Algemeen
Digitaal Dagblad

Voorburger Nathan Aké, die zijn loopbaan startte bij Wilhelmus, heeft zijn honderdste duel in de Premier League opgeluisterd met een doelpunt voor Bournemouth. In de thuiswedstrijd tegen Watford met een ongekend scoreverloop was de Nederlandse verdediger bepaald niet de enige die scoorde. Het werd 3-3.

In de 34e minuut maakte Aké de 1-2. Het was de inleiding van vier doelpunten in ongeveer zes minuten, 361 seconden om precies te zijn, tijd. Callum Wilson zorgde voor de 2-2, Ken Sema zette Watford weer op voorsprong, Ryan Fraser maakte opnieuw gelijk. Troy Deeney had de 0-1 en 0-2 voor zijn rekening genomen. Watford had in de eerste fase drie schoten op doel (‘on target’) en die gingen er allemaal in.

Aké is de 26e Nederlander die de mijlpaal van honderd wedstrijden in de Premier League bereikt. Hij is de tweede, na Liverpools Dirk Kuijt, die in dat duel ook nog eens scoort. Op het hoogste Engelse niveau kwam Aké ook uit voor Chelsea en Watford.