Gemeentebelangen is het eens met de visie op het Huygenskwartier Voorburg. Hiermee steunt de partij hun eigen wethouder Frank Rozenberg in de coalitie. Veel ondernemers uit het gebied zijn het niet eens met de huidige gang van zaken om bijvoorbeeld een winkelstraat voor het verkeer af te sluiten.

Walter Rosbenders, fractievoorzitter: “De Herenstraat en omgeving in Voorburg konden een impuls gebruiken. Vandaar dat in de coalitie van GBLV, D66, PvdA en GroenLinks is afgesproken dat er na jaren van te weinig aandacht voor het gebied er nu actie moest worden ondernomen. Ik zie daarbij de open bestuursstijl van het college terugkomen: goed overleg met de vertegenwoordigers van de belanghebbenden, luisteren naar wat er leeft en speelt en vervolgens ook doorpakken.”

,,De naam Huygenskwartier Voorburg is een unieke naam die historisch verweven is met Voorburg. Met ‘Oude Centrum’ of ‘Historisch Centrum’ is op zichzelf niks mis, maar dit kan op elke plaats slaan die een oud of historisch centrum heeft. De ambitie die met ‘Huygenskwartier Voorburg’ wordt uitgestraald gaat ook verder dan alleen de inwoners van Leidschendam-Voorburg. Huygens is wereldwijd een begrip, wij willen de wereld uitnodigen kennis te maken met zijn cultureel erfgoed in Hofwijck. Daarnaast omvat het Huygenskwartier meer dan alleen het winkelgebied: de omliggende parken en de Vliet maken nadrukkelijk deel uit van het Huygenskwartier.”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!