De bekende cartoonist Adrey Caljé, wiens tekeningen wekelijks onder de naam Patzer te vinden in Voorburgs Dagblad, opent op woensdag 28 februari een tentoonstelling van zijn werk in Museum Swaensteyn. Caljé heeft daarvoor een selectie gemaakt uit zijn inmiddels omvangrijke oeuvre. De tentoonstelling valt samen met de nominatie van de cartoonist voor de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg.

Caljé laat zich voor zijn cartoons inspireren door actuele onderwerpen die spelen in Leidschendam-Voorburg. Dat heeft meestal met politiek te maken, maar onderwerpen als afval/Avalex, ouderenzorg en nieuwbouw komen ook regelmatig aan bod. Vaak legt hij de vinger op de zere plek, maar de boodschap wordt wel altijd met een knipoog gebracht. In veel zijn cartoons figureren de laatste tijd ratten, die momenteel bestreden worden in de gemeente. Daarnaast werkt hij graag met blokfiguren.

De tentoonstelling blijft staan tot en met de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aanstaande. Daardoor kan de bezoeker/kiezer nog eens op zich laten inwerken welke onderwerpen er in de afgelopen periode in onze gemeente speelden en hoe wij daarover met elkaar spraken, en soms ook streden. Hierbij afgebeeld is een cartoon die ontstond naar aanleiding van de ophoging in de wijk Rietvink. Bewoners ontvingen achteraf een rekening voor het ophogen van hun tuin, maar kregen van de gemeente wel een gratis cursus tuinontwerpen aangeboden…

De expositie is te zien vanaf 28 februari t/m 21 maart 2018.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!