ADO wint in Zwolle eindelijk weer eens uitduel

25 November 2018, 05:03 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

ADO Den Haag heeft voor het eerst sinds 1 september (2-4 bij Excelsior) weer eens een uitwedstrijd in de eredivisie gewonnen. PEC Zwolle werd dankzij twee goals en één assist van Abdenasser El Khayati met 3-2 verslagen.

PEC nam al in de zevende minuut de leiding doordat Thomas Lam na een corner vanaf rechts van dichtbij raak kopte. Tien minuten later was het al gelijk toen El Khayati een penalty (overtreding op Sheraldo Becker) benutte.

Die gelijke stand was nog binnen een minuut van het scorebord af. ADO Den Haag-verdediger Aaron Meijers ging enorm in de fout toen hij de bal wilde terugkoppen op de uitkomende doelman Robert Zwinkels. In plaats van in diens handen kopte hij de bal langs Zwinkels, waardoor de meegelopen Clint Leemans de bal voor het binnentikken had. In de 24e minuut maakte El Khayati met een diagonale schuiver met links zijn tiende van het seizoen.

Ook bij de 2-3 was de spelmaker van ADO betrokken, want hij legde de bal na een korte corner in de 83e minuut op het hoofd van Nick Kuipers, de maker van de winnende goal.

Door de achtste nederlaag van dit seizoen werd PEC nog dieper in de problemen geduwd. Het staat 15e en nummer 16 en 17, FC Groningen en De Graafschap, kunnen de club zondag passeren.