Plan a, plan b, plan c. De buurtorganisatie uit de Voorburgse wijk Bovenveen is klaar voor 2018. Marian van Kesteren: “We merken dat onze activiteiten wat doen in de wijk. Mensen weten elkaar gemakkelijker te vinden en meer buren zoeken elkaar op voor een praatje. En dat is nu precies wat we willen bereiken. Door het organiseren van sport en spel activiteiten werken aan een saamhorige wijk. ”

Fenomeen Bovenveen bestaat nu een jaar en heeft in die periode al heel wat bereikt. Denk aan Winter Wonderland, de sport- en spelmiddagen en de adoptie van de fitplek. We merken een positieve energie in de wijk en willen hier ook het komende jaar mee verder”, geeft een van de initiatiefnemers aan.

Wethouder Nadine Stemerdink sprak tijdens de overhandiging van het rapport over de behaalde resultaten van het afgelopen jaar haar waardering uit: “Juist dit soort initiatieven zijn nodig om de sociale cohesie in de wijk te bevorderen. Iedere wijk heeft haar eigen behoeften. We hebben de bewoners nodig als oren in de wijk, en om bewoners in beweging te brengen. De kracht ligt ook in de laagdrempeligheid van de activiteiten die Fenomeen Bovenveen organiseert. Ik wil dan ook mijn oprechte dank uitspreken voor alles wat door deze actieve bewoners het afgelopen jaar is neergezet.”

Bron: Gemeente Leidschendam-Voorburg.

Foto PR.

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!