Joost Karhof overleden. Het is voor mij echt een schok. Hier ben ik stil en verdrietig van. Joost en ik zijn ooit als sportverslaggever in Voorburg begonnen. Hij deed in 1989 specifiek de verslaggeving van basketbalwedstrijden voor de toenmalige Voorburgse Courant. Joost werkte daarna bij dagblad Het Binnenhof als journalist. Ik was onder meer jarenlang actief voor het toenmalige ‘Groot Voorburg’ en de Haagsche Courant. Het was altijd mooi om samen op te trekken in die tijd. Het was inspirerend om elkaar tegen te komen bij dezelfde sportwedstrijden.

Nooit gedacht toen dat Joost presentator van onder andere een programma als Nieuwsuur zou worden. Mijn respect voor hem was dan ook groot.  In de loop der jaren kwam ik hem als collega regelmatig tegen. Ook toen ik als woordvoerder op het Binnenhof werkte. Zijn laatste hoofdredacteur, Joost Oranje, van Nieuwsuur schreef gisteren een treffend im-memoriam over hem.

Zie hiervoor de link  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2209414-in-memoriam-joost-karhof.html

Zo was Joost inderdaad ten voeten uit. ,,Hij was een geweldige collega: sociaal, dienstbaar, betrokken, wars van Hilversumse maniertjes en ijdelheid”, schrijft Joost Oranje.

Als ik Joost tegenkwam, was hij oprecht geinteresseerd. Hij heeft altijd met plezier in Voorburg gewoond. Hij was gewoon een hele aardige gozer, een geweldige journalistieke vakman en inderdaad wars van alle kapsones. Rust zacht Joost.

Heel veel sterkte aan zijn dierbaren.

Bart Bakker

Eindredacteur Voorburgs Dagblad

 

 

Reageer op dit artikel