De aanpak van de verzakkingen in een deel van wijk De Rietvink verloopt volgens de gemeente voorspoedig. Het werk is tot over de helft gevorderd. Met de start van het plantseizoen krijgt de groene inrichting van de wijk haar beslag. Daarbij krijgen onder andere ruim zestig nieuwe bomen een plekje. Woensdagmiddag is het boomfeest in De Rietvink. Samen met leerlingen van basisschool De Zonnewijzer plant wethouder Floor Kist dan de eerste boom bij het sportveldje aan de Landlustlaan.

 Rondleiding

Voorafgaand aan het planten van de boom biedt aannemerscombinatie KWS Infra – Gebr. Van Kessel buurtbewoners de gelegenheid voor een rondleiding langs de verschillende disciplines van het project. Vanaf 15.00 uur is de rondleiding met uitleg over zaken als het leggen van een riool, machinaal straten, licht ophoogmateriaal en het werk aan het gemaal.

Het werk in De Rietvink loopt nog tot in de zomer van 2018. Dan beschikt de opgehoogde wijk over een nieuw gescheiden rioolstelsel, dat vuil rioolwater afvoert naar de waterzuivering en het regenwater naar de sloot.

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!