Een oplettende meldster zag een man bij Station Leidschendam-Voorburg aan een fiets rommelen. Samen met een hardloper kon ze deze man wegjagen. Ze zag dat de verdachte man de Randstadrail richting station ’t Loo nam. Even later kwam de meldster hem toevallig ook bij dat station tegen. Daar maakte ze foto’s van de verdachte en stuurde de foto’s via facebook naar het bureau via een persoonlijk bericht.

,,Op het zelfde moment zag een onopvallende eenheid van ons bureau toevallig ook deze man bij station ’t Loo zonder dat hij wist dat de meldster een bericht naar ons had gestuurd,” aldus een woordvoerder van de politie Leidschendam-Voorburg. ,,Deze collega hield de verdachte man in de gaten en zag dat de man wederom de Randstad Rail  nam richting Den Haag. Bij station Laan Van NOI werd de man vervolgens op heterdaad aangehouden ter zake van poging diefstal van een andere fiets.”

,,Dankzij deze meldster en de gemaakte foto’s wordt de man verdacht van twee pogingen diefstal fiets. De verdachte bleek een 42 jarige veelpleger uit Rotterdam te zijn,” vervolgt de woordvoerder. ,, De fiets die de man heeft geprobeerd te stelen bij station Laan Van NOI is inbeslagname genomen omdat het slot vernield was. Deze kan door de rechtmatige eigenaar opgehaald. We bekijken niet steeds Facebook dus bij spoedzaken zoals hierboven gewoon 112 bellen.”

Foto facebook: Een foto van de dader.