Voorburgs Dagblad | Omwonenden Bronovo niet overtuigd

Omwonenden Bronovo niet overtuigd

mainImage
Er was sprake van een grote opkomst tijdens de bijeenkomst voor bewoners in Haagse Hout.

Tijdens een druk bezette en soms rumoerige bewonersbijeenkomst gisteravond in ziekenhuis Bronovo gaf Paul Doop namens de Raad van Bestuur uitleg gaf over de plannen om het Haagse ziekenhuis te sluiten.

De ruim honderd aanwezigen zaten vol onbegrip en waren niet overtuigd van zijn verhaal waarin de noodzaak van de maatregelen tot sluiting werden aangegeven. Het was dan ook duidelijk dat alle plannen keuzes zijn van de Raad van Bestuur van de HMC-Groep. De grote vraag blijft volgens vele omwonenden of zij op de juiste koers zitten.

Paul Doop bleef hameren op het kostenverhaal en dat de maatregelen noodzakelijk zijn om de zorg te kunnen blijven garanderen. Wel gaf hij voor de toekomst alternatieven in de wijken aan en dat de medisch specialisten zich bij de huisartsen zouden voegen. Tevens wordt er een beroep op de mantelzorgers gedaan.

De spoedeisende zorg blijft geconcentreerd op Bronovo omdat daar alle faciliteiten en artsen aanwezig zijn. Volgens Doop is dat nu ook het geval. De aanrijdtijden naar het Westeinde, dat het centrale ziekenhuis van de HMC Groep is, blijven volgens de omwonenden veel te lang. Een simpel bezoekje zou al een dagdeel kosten vanwege de slechte bereikbaarheid en het gebrek aan logistieke faciliteiten.

Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat ziekenhuis Antoniushove meerdere zorgfaciliteiten gaat krijgen. Dit als een soort compensatie voor Bronovo. Maar ook op dit vlak werd  alles nog niet echt duidelijk.

 


Door: Bart Bakker