Voorburgs Dagblad | Omgevingsvergunningen voor Westeinde?

Omgevingsvergunningen voor Westeinde?

mainImage
Hoe zit het met de omgevingsvergunningen voor ziekenhuis Westeinde om uit te breiden. Gaat de gemeente Den Haag deze verstrekken?

Hoe gaat de toekomst van de ziekenhuizen van de HMC Groep er uit zien? Het blijft een kwestie die de gemoederen de komende maanden nog zal bezighouden. Het team van Trebol Producties maakte een samenvattig en keek vooruit.  

Op 24 januari 2019 nam de raad van bestuur van de ziekenhuis groep HMC het principe besluit om het aantal locaties van drie terug te brengen naar twee.  "Ziekenhuis Westeinde zou de hoofdvestiging moeten worden en ziekenhuis Anthoniushove zou een aantal functies van ziekenhuis Bronovo moeten overnemen", aldus verslaggevster Ellen Klaver van Trebol Producties. Zij zet zich samen met Hans de Haas en Elly Sasburg in om op vrijwillige basis online interviews te maken in Leidschendam- Voorburg en Voorschoten- Wassenaar. Dit keer maakten zij een reportage over de sluiting van Bronovo en namen een interview af met journalist Bart Bakker van Voorburgs Dagblad en Dagblad070. 

"Ziekenhuis Bronovo zou dan uiterlijk in 2024 gesloten moeten worden'', aldus Ellen Klaver. "Maar hoe zeker is dit allemaal ? Staan de feiten wel zo vast als nu wordt voorgesteld? De wijze, waarop de raad van bestuur van het HMC communiceert is op zijn zachtst gezegd bijzonder. Eerst een besluit nemen en dan met de belanghebbenden gaan praten lijkt de omgekeerde wereld. Zeker nu blijkt, dat de raad van bestuur voldoende draagvlak moet vinden om Bronovo te kunnen sluiten.  Op dit moment lijkt dat draagvlak er niet te zijn.
Zo bleek ook afgelopen woensdag toen er een voorlichting plaats voor bewoners van de omliggende wijken en gemeenten, die tot het verzorgingsgebied van Bronovo behoren.  De voorzitter van de raad van bestuur vertelde opnieuw de overwegingen om Bronovo te sluiten , maar de aanwezigen van de bijeenkomst waren allerminst overtuigd. Zij waren boos en teleurgesteld".

Bijna 30.000 mensen steunden binnen korte tijd een online petitie, die Voorburgs Dagblad en Dagblad070 opzetten. Bovendien stuurden nog eens 1200 verontruste personen naar de redacties een email. Opvallend is dat ziekenhuis Westeinde moet uitbreiden om het verzorgingsgebied van 1,4 miljoen mensen mede aan te kunnen. Maar worden er omgevingsvergunningen voor Westeinde verstrekt als het gaat om meer parkeerplaatsen en het gebouw groter te maken? 

Het interview met journalist Bart Bakker van Voorburgs Dagblad en Dagblad070 is via deze link te zien.