Voorburgs Dagblad | Enorme drukte bij start verkoop Vliethaven

Enorme drukte bij start verkoop Vliethaven

mainImage
Gert Arie Mijdam ontvangt ook journalist Bart Bakker.

Het was gistermiddag en aan het begin van de avond op het terrein van Trixs aan de Veursestraatweg 280 in Leidschendam een enorme drukte toen de ‘start verkoop’ van het nieuwbouwproject ‘Vliethaven’ van start ging. Honderden belangstellenden kwamen een kijkje nemen om zich van het bijzondere project op de hoogte te laten stellen.

“Het geeft me uiteraard veel voldoening dat er zoveel mensen op deze ‘start verkoop’ afkomen”, reageert Gert Arie Mijdam, directeur van makelaarskantoor Reichman & Rommelaar en mede-initiatiefnemer van het project. “Ik beheer dit complex maar liefst ten jaar. Toen stonden er nog bussen van Connextion in. We dachten over een paar jaar te gaan bouwen. Maar de crisis kwam toen, waar ook de gemeente van schrok. In de loop der jaren is het echter allemaal goed gekomen. Nu zijn we verder in de tijd. De gemeente en de ontwikkelaar weten op iedere plek wat er komt”.

Zoektocht

“Ik denk dat de drukte ook heeft te maken met het feit dat er een schaarste is aan dit soort bijzondere woningprojecten aan De Vliet”, vervolgt Gert Arie Mijdam. "Mensen zijn daarbij op zoek naar woningen die voldoen aan de laatste normen op basis van de energie. Dit houdt in dat alle woningen hier hun eigen warmtebron hebben. We gaan dan ook gasloos bouwen. In de groene gedachte is dit belangrijk. Het water halen we tevens naar binnen in dit project. Je vaart straks met je sloep in amper 45 minuten op de Kaag en een half uurtje in Leiden. Je kan ’s avonds gewoon weer in alle rust op het water thuiskomen, want je hebt geen sluizen en bruggen waar je onderdoor hoeft. Vliethaven zit ook in dit opzicht op een unieke locatie”. 

Alle informatie ovefr het nieuwbouwproject is te vinden opwww.vliethaven.nl


Door: Bart Bakker | Foto: Voorburgs Dagblad