Voorburgs Dagblad | 'Antoniushove verder uitbreiden'

'Antoniushove verder uitbreiden'

mainImage
Ziekenhuis Antoniushove mag blijven en wordt gemoderniseerd.

Ziekenhuis Antoniushove is de grote winnaar geworden van de slepende affaire om ziekenhuizen van de HMC-Groep te sluiten. Waar er plannen zijn om Bronovo volledig op te doeken, daar wordt het ziekenhuis in Leidschendam-Voorburg verder uitgebreid. Dat is de eindconclusie van een avond voor omwonenden waar Paul Doop, de verantwoordelijke bestuurder namens de HMC-Groep, tekst en uitleg over de huidige plannen gaf. Wethouder Juliette Bouw mag daarom tevreden zijn met al haar inspanningen om de druk op het bestuur van de HMC-Groep uit te oefenenen. Tevens heeft journalist Bart Bakker, die een door 30.000 getekende online petitie startte, gisteravond en vanochtend allerlei felicitaties ontvangen. De nieuwe plannen van de HMC Groep zijn dat de zogenaamde toren bij Antoniushove een fikse opknapbeurt krijgt en dat tientallen plaatsen voor patienten bij gaan komen.

Het totaal aantal mensen dat in Antoniushove kan worden verzorgd komt daardoor uit op bijna 200. Doop leek gisteravond Sinterklaas wel, want ook werd bekend dat de poliklinieken worden gemoderniseerd, de parkeerplaatsen worden uitgebreid en het aantal betreffende de operatiekamers gaat worden vergroot. 

De Spoedeisende Hulp blijft echter in het voor velen omstreden Westeinde gevestigd. ''Omdat daar alle apparatuur en specialisten zijn gevestigd'', aldus Doop. Net als deze week tijdens een bijeenkomst bij Bronovo gaf Paul Doop aan dat de huisartsenpost niet helemaal binnen zijn competentie ligt. ''Dit gaat ook over mantel- en thuiszorg pluss de huisartsen'', aldus Doop. ''Het is aan hen of ze zo'n zorgpost bij een ziekenhuis willen hebben''. 

De inwoners van Leidschendam- Voorburg en Voorschoten- Wassenaar kijken in ieder geval rijkhalend uit naar de 'upgrading' van Leidschendam- Voorburg.