Burgemeester Hans van der Sluijs zal morgen in zijn nieuwjaarspeech vast en zeker weer op de inbraken terugkomen, want dat doet hij namelijk ieder jaar. Ook politie Leidschendam-Voorburg attendeert iedereen vandaag op de volgende hulpvraag. ,,Wist u dat ruim 90% van de heterdaad aanhoudingen van woninginbrekers komt na een melding van een burger die iets verdachts ziet bij een woning?,” meldt de politie Leidschendam-Voorburg.  ,,Dit is ook de reden waarom wij uw waakzaamheid blijven vragen met betrekking tot verdachte omstandigheden. Zonder uw hulp kunnen wij niet.”

,,Ook het afgelopen jaar heeft u ons vaak gebeld bij verdachte omstandigheden en hebben wij geprobeerd daar zo snel mogelijk op te reageren. Mede dankzij uw oplettendheid hebben.wij 41 verdachten (op heterdaad)aangehouden. Hierbij zijn ook verachten mee geteld die verdacht worden van meerdere woninginbraken in onze gemeente. In 2015 zijn er maar liefst 430 (poging)woninginbraken geweest. In 2014 zijn er 386 (poging)woninginbraken gepleegd.

,,De inbrekers hebben een groot aantal manieren om bij u in te breken zie hiervoor dit filmpje.
www.youtube.com/watch?v=ubH8oViMFFk Dit nieuwe jaar gaan we weer ons uiterste best doen om de woninginbraken te verminderen en vragen uw medewerking door waakzaam te blijven en 112 te blijven bellen bij verdachte omstandigheden”.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!