Onlangs speelden de dames én heren van EHC thuis in De Fluit tegen DIOS. De heren gingen met 21-30 ten onder tegen de sterke ploeg uit Den Hoorn, maar de dames wisten in een goede wedstrijd wel de winst naar zich toe te trekken.

EHC dames 1 moet altijd erg hard werken tegen dit sterke team. Beide ploegen hadden tot nu nog maar één wedstrijd verloren, dus lag vooraf al vast dat ze erg aan elkaar gewaagd zouden zijn. DIOS begon snel waardoor ze even met 0-1 de leiding namen. Voor EHC was dit een wake-upcall en al snel stond het gelijk. In de training van afgelopen vrijdag werd er goed geoefend op het snel omschakelen na een doelpunt, wat ook goed terug te zien was in de wedstrijd. Met mooie wissels, goede druk en snelle tegenaanvallen liepen de dames van EHC uit naar een ruime voorsprong in de rust.

Goed samenspel
Bij DIOS kwamen de doelpunten voornamelijk voor rekening van één speler. Dus na de aanpassing naar een 5-1-verdediging was DIOS het in de tweede helft even helemaal kwijt. Niet te snel juichen en geconcentreerd in de wedstrijd blijven was het motto, want het kon nog alle kanten op. Maar EHC gaf het niet meer uit handen en pakte door goed samenspel de twee punten. En met een einduitslag van 25-19 was ook trainer-coach John van der Meer even sprakeloos na de wedstrijd. Een topwedstrijd dus. Komend weekend weer een belangrijke en spannende wedstrijd, uit tegen Westlandia.

Gemiste kansen
De heren van EHC waren zaterdagavond minder fortuinlijk tegen DIOS. Hoewel de mannen uit Leidschendam-Voorburg nog wel een paar keer dichterbij konden komen waren het uiteindelijk de gemiste kansen die EHC de nek om deden. De ruststand was 11-18 en de eindstand 21-30 in het voordeel van DIOS.


foto PR. De damesselectie van EHC onder leiding van John van der Meer en Annemieke Drechsler.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!