Maandenlang heeft ze zich er onvermoeibaar voor ingezet: buurtbewoonster Annemarie Koerten wilde dat er zogeheten “rollatorhuisjes” zouden komen in de Johan de Meesterstraat in Voorburg. Ook het CDA kwam hiervoor in actie. “We zijn er ontzettend blij mee dat het gelukt is,” aldus CDA-raadslid Aart Paardekooper.

De veelal oudere bewoners van de karakteristieke straat konden hun rollator maar moeilijk kwijt in de smalle portieken van de appartementencomplexen. Een doorn in het oog van Annemarie, die wethouder Kist (GroenLinks) tevergeefs probeerde in beweging te laten komen. In overleg met woningcorporatie Vidomes is het nu toch gelukt.

CDA-raadslid Hans Geurts wil méér kunnen doen: “We willen oplossingen voor portieken die niet rollator-proof zijn. Het kabinet wil toch dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen? Dan moet ze ook investeren in “rollatorhuisjes” als deze. In de toekomst hebben we meer van dit soort oplossingen nodig.” De raadsleden hebben namens het CDA vragen gesteld aan de wethouder