In juli 2017 heeft de meerderheid van de raad een motie van het CDA-Leidschendam-Voorburg gesteund om de gemeente samen met de Stichting Mooi Voorburg een plan te laten maken voor de financiering van de reconstructie van het gemetselde deel van de verdwenen afscheiding tussen het voorterrein van de Oude Begraafplaats en de Parkweg en het aanlichten van het voorterrein. De afgelopen maanden is gebruikt om samen met een aannemer een begroting en planning op te stellen.

Wethouder Nadine Stemerdink laat nu namens het college weten dat de gemeente een financiële bijdrage van 50.000 euro geeft als blijkt dat de Stichting Mooi Voorburg er in slaagt om door middel van een crowdfunding actie de resterende 50.000 euro op te halen. Het hek kan dan in 2019 worden gebouwd.
“Dit is een mooi voorbeeld van een moderne samenwerking tussen gemeente en een organisatie die gezamenlijk werken aan de verbetering van onze gemeente”, aldus CDA-fractievoorzitter Juliette Bouw. Wilt u als inwoner of bedrijf een bijdrage leveren aan de plannen van de Stichting Mooi Voorburg kijk dan op http://www.mooivoorburg.nl/donateur.html

Bron: Facebookpagina CDA Leidschendam-Voorburg

Foto VD. Het veel besproken hekwerk.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!