Forum Sport verliest halve finale districtsbeker van sv Poortugaal

Lokaal
Veel sfeer bij de opkomst van beide elftallen.

Forum Sport, trotse koploper in de 1e klasse C, moest het dinsdagavond opnemen tegen het in de 4e divisie spelende sv Poortugaal dat momenteel gedeeld 3e staat in de competitie.

Sv Poortugaal promoveerde 4 seizoen geleden naar de 4e divisie en is daarin een stabiele club. Een elftal met veel ervaring. Dat zie je al aan de gemiddelde leeftijd van de spelers die bijna 5 jaar hoger ligt dan bij Forum Sport. Ondanks de slechte weersomstandigheden veel publiek op Sportpark Polder Albrandswaard, waaronder zo'n 150 supporters uit Voorburg.

De wedstrijd was 8 minuten bezig toen het eerste doelpunt viel. Forum Sport doelman Bas Tanis probeerde een dieptepass van sv Poortugaal buiten de 16 meter te onderscheppen maar had daarbij een overtreding nodig. Het leverde Bas een gele kaart op en sv Poortugaal een directe vrije trap op 17 meter.

De vrije trap werd namens sv Poortugaal binnengeschoten door Bjorn Wagenaar. Een ongelukkig moment voor Forum Sport en een valse start. Het was een tik voor het elftal van Forum Sport trainer Bas Steffens die zijn elftal het de eerste 25 minuten moeilijk zag hebben. Zeker toen Poortugaal opnieuw scoorde. Het was opnieuw Bjorn Wagenaar. Hij speelde zich vrij aan de rechterkant en schoot diagonaal met links hard binnen. 2-0.

Forum Sport toonde karakter en kwam meer en meer in de wedstrijd. De wedstrijd kwam in evenwicht. Forum Sport zette de tegenstander onder druk en kreeg voor de rust nog een paar goede kansen waarbij Jerone Goodett in de 43e minuut heel dicht bij de 1-2 was. Zijn schot ging net voorlangs bij sv Poortugaal keeper Marvin Nootenboom.

De 2e helft startte Forum Sport goed en zette het de tegenstander onder druk. Er kwamen een paar goede kansen maar het vizier stond niet op scherp. De grootste kans was voor Haitam el Marid die zijn kopbal net naast zag gaan.

Het zat bij een aantal aanvallende acties van Forum Sport niet mee terwijl de tegenstander heel efficiënt omging met de kansen. De enige echte kans in de 2e helft werd door Poortugaal in de 57e minuut binnengeschoten in de persoon van Sven Breukhoven. 3-0

Het siert de ploeg van Bas Steffens dat het bleef voetballen en opnieuw kansen kreeg. Maar het vizier stond niet op scherp al was Sven Koppenol er heel dicht bij toen hij hard op de lat schoot.

Er werd flink gewisseld bij Forum Sport maar het veranderde niets meer aan de stand. Een 3-0 nederlaag. Een beetje ongelukkig maar wel verdiend. Het bijzondere bekeravontuur bracht Forum Sport tot de halve finale. Het verzekerde zich van een plaats volgend seizoen in het hoofdtoernooi van de KNVB. Een heel mooi succes voor het 1e team van Forum Sport dat zich na dinsdagavond nu weer kan concentreren op het slot van de competitie.

Door: Jean Nederlof